Lent balról: Szoboszlai András Jobbról: Waliduda Dániel
A díj átadására a 2015-ös címviselő, Obinitsa záróünnepségén került sor, melyen az észt köztársasági elnök, Toomas Hendrik Ilves és felesége, valamint az észt külügyminiszter, Marina Kaljurand is  részt vett. A rendezvényen többek között szetu, udmurt, valamint mari énekeket hallgathattak meg az érdeklődők. Emellett a magyar küldöttség egy udmurt asszonykórussal közösen elénekelte a „Tavaszi szél vizet áraszt” című népdalt, először magyarul, majd udmurtul. A tallinni Magyar Intézet munkatársaival kiegészülő magyar küldöttség emellett három magyar szót („szeretlek”, „egészségedre!”, „madár”) is megtanított a jelenlévő 150-200 fős közönségnek.

Középen az észt elnök, mellette pedig az észt First Lady
Obinitsában ugyanakkor ezzel nem értek véget a finnugor vonatkozású programok, ugyanis pénteken a Finnugor Falvak Fórumával folytatódott a programsorozat. Az esemény megnyitóján az észt külügyminiszter Marina Kaljurand méltatta Obinitsa tavalyi évét és elismeréssel szólt a programokról. „Mint tudják, idén tavasszal Magyarországra látogatok, ez alkalomból szeretném meghívni észt és szetu honfitársaimat is, hogy tartsanak velem a jelenlegi Finnugor Kulturális Fővárosok, Veszprém és Iszkaszentgyörgy programjaira” – jelentette ki az észt külügyminiszter. A fórum felvezető előadásai között Iszkaszentgyörgy ismertette idei programjait.

Az észtek elkötelezettsége a finnugor világ felé mindig is ámulatba ejtett. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy a jelenlegi két Finnugor Kulturális Főváros rendkívül színvonalas programokkal fogja gazdagítani a 25 milliós finnugor közösség élő kultúráját” - jelentette ki az esemény kapcsán Aranyi Péter, a Finnugor Kulturális Programiroda munkatársa az eseményen. A szetuk által lakott 187 fős Obinitsa programjait 2015-ben több mint 25 ezer látogató kereste fel.