HUN

Üdvözöljük!


A Finnugor Népek Ifjúsági Egyesületének (MAFUN) életre hívott program olyan nemzetközi, kulturális, civil és gazdasági kezdeményezés, melynek célja, hogy erősítse a finnugor nemzetek és a szamojéd népek identitását, továbbá elősegítse azok együttműködését finnugor világon belül. A kezdeményezés nemcsak a kulturális-,hanem a gazdasági és a civil kapcsolatok fejlődéséhez is hozzá kíván járulni, mind helyi, mind globális szinten.

A korábbi két Finnugor Kulturális Főváros – az udmurt Sztarije Bigi (2014) és az szetu Obinitsa (2015) - tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a program elérte az eredetileg kitűzött céljait. Az eredményekről már az  ENSZ New York-i székházában, a világszervezet Őshonos Népek Fórumán is beszámoltunk. De ennél azonban még fontosabb, hogy a kezdeményezés valódi és megfelelő eszköznek
bizonyul a kulturális, gazdasági és civil együttműködésre a Föld finnugor népek által lakott régióiban. Ha Önt mindez nem győzi meg, csak kérdezze meg Nina Belyaevát, az első Finnugor Kulturális Főváros, Sztarije Bigi vállalkozó szellemű polgármester asszonyát!

 Jó nézelődést kíván,

Käbi Suvi, a jelenlegi elnöke
Aranyi Péter, a Finnugor Kulturális Főváros Programiroda vezetője